Fudbaleri prvog i juniorskog tima Željezničara odmjerili su snage na pomoćnom terenu Grbavice, a prvi tim je slavio sa 3:2.

Za prvi tim su počeli: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Mehremić – Zeba, Blagojević – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip. Za juniore su od prve minute igrali: Dujmović – Kovačević, Velić, Zilić, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević – Mujarić, Dacić, Žerić – Mujagić.

Fudbaleri Admira Adžema su u vodstvo došli u 11. minuti golom Ramovića. Asistirao je Zakarić. Potom juniori u tri minute dolaze do preokreta. Prvo je Denis Žerić pogodio za 1:1, a potom je Ajdin Mujagić nakon dodavanja Šabanadžovića doveo svoju ekipu u vodstvo. Do kraja prvog dijela Goran Zakarić je na asistenciju Zeca postigao gol ra rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prvi tim je igrao u sastavu: Fejzić – H. Kurtović (Šehić), Osmanković, Ćubara, Projić – Hasanović, N. Kurtović (Šubo) – Jusufi, Kajkut, Crnov – Zajmović. Za juniore su u drugom poluvremenu još igrali: Kršić, Karišik, Demirović, Osmanović, Nuhanović, Mujkić, Midžić i Mehičić. Obje ekipe su u drugom poluvremenu imale po nekoliko dobrih situacija, a jednu takvu za pobjedu svoje ekipe je iskoristio Dženan Zajmović.

– Dobro nam je došla utakmica da osjetimo teren i loptu, da vidimo gdje smo i šta smo, odigrali smo po poluvrijeme, mislim sasvim korektno, a također ovo je bila veoma važna utakmica za naše juniore koji se spremaju za utakmicu sa Atletico Madridom, rekao je Saša Kajkut nakon meča.

– Ovakve utakmice nam mnogo znače, možemo dosta toga pokazati i dokazati se šefu Adžemu. Pripreme protiču u najboljem redu, nema povrijeđenih. Naredne sedmice idemo u Makarsku gdje ćemo imati još jakih utakmica i najbolje se spremit za Atletico Madrid, istakao je Semir Dacić.

(BiH.ba)