Šesdesetdvogodišnji fudbalski trener i bivši fudbaler Sarajeva, Abdulah Oruč, priključit će se stručnom štabu Husrefa Musemića.

Fokus njegovog rada u narednom periodu bit će vezan za individualni rad sa igračima, rad sa igračima koji se oporavljaju od povreda, te sa fudbalerima koji će u toku sezone bilježiti manju minutažu.

Za ovog trenera, koji će po četvrti put surađivati sa Musemićem, kako govori, rad u prvom timu Sarajeva predstavlja veliku čast.

“Mi treneri, koji radimo duži niz godina u omladinskim kategorijama kluba moramo biti odani našem Sarajevu. Za mene je ljubav prema klubu ogromna i na bilo koji način, ako mogu pomoći, ja sam tu i uvijek ću biti. Za mene je veliki izazov i motivacija što sam priključen radu prvog tima. Naš klub je najbolja sportska priča, jedna uspješna priča i za sve ono što sam radio u proteklim godinama u našim omladinskim kategorijama, ovo smatram kao nagradu. Ja sam zaista sretan što imam priliku raditi u Sarajevu, sa bilo kojom selekcijom, a rad u prvom timu je najveće priznanje”, rekao je Oruč, dodavši:

“Mnogo mi je drago što nastavljam raditi sa Musemićem. Ovo je četvrti put kako sam dio stručnog štaba, na čijem čelu je on. Husref je jedan izuzetan stručnjak i što bi rekli, jedan je od nas. Za njega je Sarajevo uvijek na prvom mjestu i kada toliku povezanost sa klubom spojite sa znanjem i motivacijom, rezultat, vjerujem da neće izostati”.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, ovaj iskusni fudbalski trener, radio je u brojni klubovima, a već dugi niz godina je trener u Školi fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i u nekoliko navrata je bio pomoćnik u stručnom štabu prvog tima Sarajeva.

(BiH.ba)