Lijevi bek naše nogometne reprezentacije i njemačkog Schalkea, Sead Kolašinac u posljednje vrijeme pruža blistave partije u Bundesligi. Njegov igra odlično i trenutno su na dobrom putu da osiguraju plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Kolašinac je jedan od najstandardnijih igrača u drugom dijelu polusezone. U razgovoru za klupsku stranicu Schalkea govori o rezultatima ekipe i narednom meču protiv Stuttgarta.

– Osjećam se dobro i imam dovoljno snage. Propustio sam neke utakmice zbog povrede u prvom dijelu sezone, ali sada igram i spreman dočekujem svaki novi meč.

Schalke bilježi najbolji rezultat u drugom dijelu polusezone od svoga osnivanja. Kakvo je vaše mišljenje, u čemu leži razlog boljih rezultata u odnosu na početak sezone?

 – Tokom zimske pauze smo se učvrstili kao tim. Radimo jako dobro kao kolektiv  i to je jedna od naših najvećih prednosti, što i prezentujemo na terenu. Naš glavni cilj je bio osigurati mjesto u Ligi prvaka naredne sezone i to će nam kako stvari stoje poći za rukom. 

U narednom meču igrate protiv "davljenika" Stuttgarta, šta očekujete u tom meču?

 – Protiv B. Mochengladbach su pokazali da igraju dobar nogomet (0:0). Pred sobom imaju tešku borbu za opstanak i naravno da će svim silama jurišati ka bodovima protiv nas. Njihov trener Huub Stevens nas dobro poznaje i tako da će u skladu sa tim postaviti određenu taktiku.

Vaša porodica stanuje u blizini mjesta odigravanja susreta. Hoćete li imati njihovu podršku sa tribina?

– Naravno, to ne smiju propustiti. Oni su često na utakmicama bilo da se igra na Veltins Areni ili na nekom gostovanju. 

Prije dolaska u Schalke se igrali za ekipu Stuttgarta, a tu je sada i vaš suigrač iz reprezentacije Vedad Ibišević.

 – S vremena na vrijeme se čujem sa nekim bivšim suigračima. Naprimjer sa Rudigerom razmjenim par SMS-ova ili se čujemo putem telefona. Sa Ibiševićem sam u stalnom kontaktu, redovno se čujemo. No, ja za svaku utakmicu dajem 100% od sebe i tako će biti i u narednom meču, kazao je za kraj intervjua Sead Kolašinac.

(Reprezentacija.ba)