Samir Selesković nekadaÅ¡nji reprezentativac BiH i sadaÅ¡nji glavni trener za individualni razvoj igraÄa turskog TofaÅ¡a u proteklom periodu dva puta je KKABC BASKET” koji sa uspjehom u Tuzlanskom kantonu vodi jedan od najboljih razvojnih trenera na Balkanu Ozren Selesković.

Razlog je 15-godiÅ¡nji i 1,99m visoki talentovani koÅ¡arkaÅ¡ Denis HaliÄević iz Banovića koji nastupa za KK “ABC BASKET”, a koji će danas sa Samirom Seleskovićem otputovati u Bursu gdje će dvije sedmice trenirati sa TofaÅ¡em.

Samir Selesković bio je Älan reprezentacije BiH na njenom prvom Europskom prvenstvu

Samir Selesković: Može igrati u najvišem rangu u Turskoj

– Na sugestiju Ozrena ranije smo poÄeli pratiti HaliÄevića u ABC Basketu i prepoznali da bi on, uz dobar razvoj karijere, mogao biti stranac koji će igrati u najviÅ¡em rangu u Turskoj. Vrlo smo zainteresirani za Halićevića – kaže Samir Selesković Äiji je klub TofaÅ¡ Bursa dvostruÅ¡ki Å¡ampion Turske, a trenutno drugoplasirani u Turskoj i uÄesnik Eurokupa.

Ozren Selesković: HaliÄević želi igrati za BiH

Ozren Selesković posebno je naglasio kako HaliÄevićev odlazak u Tursku neće znaÄiti i njegovo prihvatanje turskog državljanstva, Å¡to je ustaljena praksa za mlade igraÄe koji se tim potezom žele domoći boljeg statusa u Turskoj.

– Denis je patriota i već se izjasnio kako mu je želja da, doÄ‘e li do tog nivoa, iskljuÄivo igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. ProÅ¡le godine je bio najmlaÄ‘i, ali najbolji na testiraju KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH i on svoju internacionalnu karijeru želi graditi kao reprezentativac BiH. – poruÄuje Ozren Selesković, inaÄe prvi trener Jusufa Nurkića.

Reprezentativac Ismet Sejfić priprema se sa Ozrenom Seleskovićem

(BIH.ba)