Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić smatra kako njegova selekcija ima realne šanse da prođe grupnu fazu u Brazilu.

„Argentina je daleko najbolji tim u našoj grupi i oni će vjerovatno završiti na prvoj poziciji. Naš cilj je da im se pridružimo u plasmanu u drugu fazu takmičenja.“ poručuje Safet Sušić.

„Mislim da imamo realne šanse, zato što trenutno i Nigerija i Iran nisu bolje reprezentacije od nas. Iskreno vjerujem da ćemo proći dalje u drugi krug.“ najavljuje Pape.

Safet Sušić se drži filozofije da je napad najbolja odbrana. BiH je postigla 30 golova u kvalifikacijama i primila samo šest u deset mečeva.

„Mi moramo igrati onako kako smo igrali do sada. Možda je to taktički rizično, ali mislim da bi bilo pogrešno da igramo drugačije. Kada u ekipi imate igrače poput Pjanića, Misimovića, Džeke, Ibiševića, bilo bi nefer prema igri, ali i samoj publici, suzdržavati taj talenat i ne dati da pokažu sve što znaju.“ smatra Safet Sušić.

Safet Sušić okupit će svoje izabranike 15. maja u Sarajevu kada će započeti pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, mjesec dana prije prve utakmice, one protiv Argentine u Rio de Janeiru na Maracani.

(Reprezentacija.ba)