Novi selektor Robert Prosinečki (48) insistirao je da za svoje pomoćnike dovede Gordana Cipirića i Dragana Spasića. Fudbalski savez BiH njegovom je timu još priključio nekadašnje reprezentativce Elvira Rahimića i Kenana Hasagića.

Rahimić i Hasagić nisu tu samo zbog imena, jer kao treneri već rade u CSKA Moskvi i Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Iako nemaju veliko trenersko iskustvo, koristit će reprezentaciji kao neko ko dobro poznajte mentalitet našeg tima. Mentalitet koji će se nadamo mijenjati na bolje.

Do tada donosimo kratku priču o svakom od pomoćnika u timu Roberta Prosinečkog.

Gordan Cipirić

Gordan Ciprić (52) rođen je u Zagrebu. Nekadašnji je fudbaler, koji je trenirao omladinske kategorije zagrebačkog Dinama, a dvije godine je bio individualni trener Prosinečkog u belgijskom Standardu, te engleskom Portsmouthu (naš selektor je tada igrao za pomenute timove).

Ciprić je od 2007. do 2012. godine bio u stručnom štabu Slavena Bilića u A selekciji Hrvatske i radio je kao skaut.  U sezoni 2010. / 2011. imenovan je selektora U21 reprezentacije Hratske, a u u sezoni 2011. / 2012. trenirao je ekipu Zagreba.

Od 2012. godine pa sve do danas ima funkciju pomoćnika Roberta Prosinečkog (2012. – 2014. u Kayseriju, 2014. – 2017. u reprezentaciji Azerbejdžana, od 2018. godine u A selekciji BiH).

Dragan Spasić

Dragan Spasić (48) rođen je u Lebanama u Srbiji. Od 2012. do 2014. godine bio u stručnom štabu Prosinečkog u turskom Kayseriju, baš kao i u selekciji Azerbejdžana (od 2014. do 2017.). Spasić je jedno vrijeme bio i član stručnog štaba beogradske Crvene Zvezde.

Kao igrač igrao je za Radnički i Smederevo.

Elvir Rahimić

Elvir Rahimić (41) rođen je u Živinicama. Bivši je bh. reprezentativac i nekadašnji igrač moskovskog CSKA, za koji je nastupao čak 13 godina. Rahimić je odigrao 40 mečeva za A selekciju BiH, a igračku karijeru je završio 2013. godine. Od 2013. godine radi kao pomoćni trener u CSKA, dok je bio član stručnog štaba A reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Rahimić je dijelio svlačionicu u selekciji BiH sa nekoliko trenutnih A reprezentativaca naše države.

Kenan Hasagić

Kenan Hasagić (37) rođen je u Kaknju. Nekadašnji je golman A selekcije BiH (43 puta branio za Zmajeve), koji je trenutno trener golmana u Mladost Doboj Kakanj (od augusta 2017. godine na ovoj poziciji). Hasagić je u igračkoj karijeri najveći trag ostavio u sarajevskom Željezničaru, te turskim ekipama Gaziantepspor i Istanbul BB. Baš kao i Elvir Rahimić i Hasagić je u A reprezentaciji BiH zajedno nastupao sa nekoliko sadašnjih reprezentativaca.