Neuobičajeno rano, s obzirom na zimsko vrijeme, na Tušnju je obavljena prozivka, a sat poslije počeo je prvi trening igrača Slobode, kojim je označen početak priprema tuzlanskog premijerligaša za drugi dio sezone, javlja Fena.

Trener Slavko Petrović igrače je okupio već u 8 sati. Na okupljanju se pojavilo 19 igrača, među kojima i Amer Ordagić, kome ugovor sa Slobodom ističe za nekoliko dana i on se danas zvanično oporostio od suigrača. Kao što je poznato, Ordagić je potpisao novi ugovor s norveškim Brannom iz Bergena.

Među igračima je samo jedno novo ime, a to je vratar Igor Marković koji je došao na probu.

Danas se na Tušnju nije pojavio Sulejman Krpić, kao ni Ismar Hairlalhović koji je prešao u Zrinjski. Nije bilo ni Zvjezdana Đorđilovića, dok je Adnan Mujkić pozajmljen prvoligašu Slavenu iz Živinica. Nedavno je Slobodu napustio i vratar Filip Erić.

Nakon razgovora u svlačionici, gdje se igračima obratio predsjednik Senad Mujkanović, a objašnjen im je plan priprema, Petrović je razgovarao s novinarima.

– Ostali smo bez nekoliko važnih igrača. Osim Ordagića, Krpića i Hairlahovića, otišli su Kalezić i Ziljkić, a trenutno nemamo nijednu prinovu. S Krpićem situacija nije najasnija. Narednih dana svakako ćemo dovesti pojačanja. S nekim igračima smo kontaktirali, mada je kod nas praksa da svi igrači čekaju “pet do 12“ da se odluče pokušavajući prije toga otići u inostranstvo – rekao je Petrović.

Danas nije bilo ni njegovog prvog pomoćnika Milana Bosanca, koji je promijenio klub, a Petrović kaže da će i taj problem trebati riješiti. Prvi trening vodio je pomoćnik Amir Spahić, odnedavno trener s UEFA Pro licencom, dok je s vratarima radio Edin Ribić.

Petrović je rekao da će se narednih 15 dana raditi u Tuzli, jer to omogućava pogodno vrijeme. Nakon toga ekipa će se preseliti u Tursku gdje će ostati 10 do 13 dana.

– Tamo ćemo odigrati najmanje tri do četiri utakmice, a po povratku još dvije i jako je bitno da čim prije izvršimo popunu ekipe na svim pozicijama – rekao je trener Slobode.

(BiH.ba)