Fudbaleri Sarajeva u idućoj sedmici započinju zimske pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Okupit će se u Trening centru bordo kluba u ponedjeljak, 8. januara u jutarnjim satima, a istog dana imat će i prvi trening, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Igrači Sarajeva u glavnom gradu BiH boravit će do 15. januara, kada je planiran odlazak u Čitluk, gdje ekipa ostaje sve do 22. januara.

Odlazak na završni dio priprema u Antalyju, na rasporedu je 26. januara i izabranici Husrefa Musemića ostat će u Turskoj sve do 9. februara, a u sklopu priprema za proljetni dio sezone odigrat će šest prijateljskih utakmica.

Aktivnosti vezane za zimske pripreme prenio nam je Dženis Ćosić, pomoćnik u stručnom štabu Sarajeva.

“Nakon posljednje utakmice protiv Viteza početkom decembra već sada prošle godine, igrači su dobili 15 dana odmora, obzirom da u ljetnom periodu nisu imali pauzu. Nakon toga, dobili su dvosedmični plan rada, koji završava idućeg ponedjeljka, kada se i okupljamo i započinjemo zimske pripreme. Očekujemo da će igrači ispoštovati individualni plan rada, kojeg su dobili, to je njihov posao”, rekao je Ćosić, dodavši:

“Kada je u pitanju plan naših priprema, dakle, sedam dana boravimo u Sarajevu, potom smo osam dana u Čitluku, gdje nas očekuju prijateljske utakmice protiv GOŠK-a i Veleža. Nakon prvih priprema u Čitluku vraćamo se tri dana u Sarajevo, te odlazimo na završni dio priprema u Antalyju, gdje ćemo odigrati još četiri utakmice. Imat ćemo kvalitetne provjere u Turskoj, primjera radi, prva utakmica je protiv Qarabaga, ovogodišnjeg učesnika Lige prvaka. Pripremili smo za igrače detaljan rada, različite aktivnosti i zaista ćemo uraditi sve kako bi u potpunosti spremni dočekali start proljetnog dijela prvenstva”.

“Zimska pauza za stručni štab gotovo da i nije postojala. Svakodnevno smo gledali utakmice, analizirali, gledali veliki broj igrača i tražimo u ovom trenutku dva, tri nova igrača, pojačanja sa kojima pregovaramo. Želimo podići kvalitet naše igre na jedan viši nivo u ovom pripremnom periodu, kako bi ostvarili zacrtane ciljeve na proljeće”, zaključio je Ćosić.

(BiH.ba)