Edin Džeko jučer je sa Manchester Cityem poražen od domaćeg Liverpoola na Anfieldu, inače direktnog konkurenta za titulu. City je stigao vodstvo od 2:0, kasnije preko Silve i Džeke propustio dvije odlične prilike za postizanjem gola, te na kraju nakon greške Kompanya nesretno izgubio sa 3:2. Naš napadač izašao je u 68. minuti uz već tradicionalne ovacije.

Sada je Liverpool prvi sa sedam bodova prednosti, a Chelsea drugi sa pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Manchester City. Ipak, tim našeg Edina Džeke do kraja sezone ima da odigra dvije utakmice više od svojih rivala, te tako sudbinu drže u svojim rukama.

– Prerano je reći hoće li poraz sa Anfielda odlučiti osvajača Premiershipa. Pred nama je šest, pred Liverpoolom i Chelseaem četiri utakmice. Možemo pričati o pritisku, ali je jasno da će prvak biti onaj ko do kraja sezone ubilježi više pobjeda i da je samo to relevantno. – poručuje Edin Džeko.

Naš reprezentativac ove sezone igra najbolju sezonu od svog dolaska u Englesku. Džeko je u 41 utakmici postigao 21 gol.

– Stvari su se poprilično promijenile od mog dolaska. Puno je novih igrača, novi trener želi da igramo agresivnije, pa samim tim postižemo i više golova. – smatra Džeko.

Popularni "Dijamant" ima iskustvo osvajanja titule prvaka države i u Engleskoj i u Njemačkoj.

– Bilo je jako teško osvojiti titule, kako u Engleskoj, tako i u Njemačkoj, gdje sam uživao u osvajanju titule sa Wolfsburgom. Isto tako bilo je sa Manchester Cityem kada smo podigli pehar prvaka države, a nadam se da ću u dresu Citya osvojiti još mnogo titula. – zaključio je Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)