Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović daje blagu prednost Amaru Osimu u odnosu na Roberta Prosinečkog u izboru novog selektora, javlja Fena.

Naime, Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine početkom neredne godine izabrat će novog selektora A-reprezentacije BiH. Na posljednjoj sjednici IONSBiH usvojen je izvještaj Komisije nadležne za predlaganje kandidata za selektora „A“ reprezentacije, koja je u najuži krug svrstala dva kandidata – Roberta Prosinečkog i Amara Osima.

Najavljeno je da će navedena komsija u narednih nekoliko dana sa kandidatima obaviti dodatne, konkretne razgovore o njihovim uslovima.

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović u izjavi za Fenu naglasio je da su oba kandidata “dobar izbor, da zaslužuju pažnju i svaki od njih bi mogao da vodi bh. tim”.

“Oba kandidata su interesantna, svaki na svoj način zaslužuju pažnju da budu selektori. Koga god da izaberu iskrene čestitke i želje da naprave dobru reprezentaciju, da budemo svi sretni zbog toga. I za jednog i za drugog kandidata kažem da su dobri. Ipak, u ovom trenutku, kakvo je stanje i situacija u reprezentaciji, jednu blagu prednost dajem Amaru Osimu, obzirom da zna prilike u našem fudbalu, zna igrače. Mislim da ima izvanredne osobine i dobrog menadžerskog i trenerskog iskustva – kazao je Muzurović.

Iskusni nogometni stručnjak je u dva navrata bio trener bosanskohercegovačke reprezentacije. Prvi put od 1995. do 1998. godine, a drugi od 2006. do 2007. godine. Nakon toga je obavljao i funkciju direktora reprezentacije.

(BiH.ba)