Bayer 04 jučer je u Leverkuzenu savladao berlinsku Herthu rezultatom 2:1. Bila je to vrlo važna pobjeda za tim našeg Emira Spahića u utrci za plasman u Ligu Šampiona.

Naš kapiten odigrao je cijeli susret za svoju momčad na visokom nivou i sigurno bio jedna od važnijih karika u vrlo stabilnoj igri Bayera koja im je donijela novu pobjedu, a koja im je tek druga u posljednjih 13 mečeva. U Bayeru se nadaju u nastavak dobre forme i rezultata, te zadržavanje na četvrtoj poziciji Bundeslige koja vodi u pretkolo Lige Šampiona.

Meč protiv Herthe sa tribina Bayer Arene gledao je i naš bivši kapiten Sergej Barbarez, koji se poslije utakmice družio sa Emirom Spahićem i njegovim prijateljima.

Legendarni Barbarez najbolje zna koliko odgovornosti i obaveza donosi kapitenska traka u reprezentaciji BiH, pa svakako sve nas raduju dobri odnosi bivšeg i sadašnejg kapitena, kojima je ovo već drugi susret u posjednjih mjesec dana. Podsjećamo, Barbarez je Spahića bodrio i na prvom nastupu za Bayer nakon utakmice protiv Egipta početkom marta.

"Hvala kapitenu Sergeju Barbarezu koji je odvojio vrijeme i došao pružiti mi podršku u ovoj vrlo važnoj utakmici za naš tim. Nakon pobjede protiv Herthe bilo je i malo zajedničkog druženja." poručio je Emir Spahić, kojemu su Barbarezovi savjeti i iskustvo zasigurno vrlo važni i korisni.

Nažalost, nekadašnji ambasador NFSBIH Sergej Barbarez rijetko je prisutan na okupljanjima i utakmicama naše fudbalske reprezentacije, na kojima nije viđen još od posljednje utakmice kvalifikacija za Euro 2012 u Parizu protiv Francuske. 

(Reprezentacija.ba)