Nogometaši Zrinjskog od danas su na odmoru koji će trajati do 9. januara kada je stručni štab zakazao prvo okupljanje i početak priprema za proljetni dio sezone, javlja Fena.

Svi igrači dobili su individualni program rada s kojim bi trebali krenuti 23. decembra, a koji do 6. januara uključuje jedanaest individualnih treninga i četiri slobodna dana, saopštio je mostarski klub.

Aktualni prvak novu godinu dočekat će na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 40 osvojenih bodova, bod manje od vodećeg Željezničara.

Zrinjski je furiozno krenuo u odbranu naslova prvaka, upisavši devet pobjeda u prvih deset kola nove sezone čime je oboren rekord Premijer lige BiH.

Ali, uslijedio je pad forme, pa su “Plemići” od sredine oktobra do sredine novembra u pet kola upisali samo jednu pobjedu, jedan remi te čak tri poraza, među kojima i dva u derbijima protiv Sarajeva i Širokog.

Zrinjski je u tom razdoblju ispustio vodstvo i skliznuo na treće mjesto ljestvice.

Ipak, u posljednja tri kola jesenskog dijela sezone Zrinjski je upisao tri pobjede i s bodom zaostatka na proljeće će krenuti u nastavak utrke za novim naslovom prvaka.

Prvu utakmicu u drugom dijelu sezone ekipa Blaža Sliškovića imat će 17. februara kada u Mostaru gostuje GOŠK.

U preostala tri kola prije nego se timovi podijele u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, “Plemići” će gostovati kod Mladosti i Borca, a između ta dva susreta ugostit će Željezničar na domaćem terenu.

(BiH.ba)