Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar, zadovoljan je žrijebom za play-off Omladinske Lige prvaka, u kojem će njegov tim odmjeriti snage s Atletico Madridom.

“Sve zasluge pripadaju igračima. Imamo dobru generaciju posebno sa četiri igrača koja nas pojačaju iz prvog tima. Gledat ćemo svoju šansu, imamo dovoljno vremena da nabavimo sve informacije o protivniku. Ibrahim Šehić nas je već kontaktirao jer je Qarabag igrao sa njima u grupnoj fazi. Priželjkivao sam atraktivnog protivnika zbog popularizacije omladinskog fudbala u BiH, i upravo takvog smo i dobili”, rekao je Joldić i nastavio:

“Atletico je šlag evropskog fudbala, molit ćemo Boga da imamo dobre uslove što se tiče terena. Imamo dovoljno vremena za pripreme, jedan dio ćemo odraditi u Dalmaciji, dogovorili smo i tri pripremne utakmice. Svi priželjkuju spektakl, ali meni kao treneru je najbitniji rezultat i ići ćemo po pobjedu. Gledaoci će prisustvovati velikoj utakmici. Evo već sada pozivam sve navijače i ljubitelje fudbala da 6. ili 7. februara dođu na Grbavicu i podrže naše momke. Mi prezentujemo sebe, klub i državu i želimo ovaj historijski rezultat dići na još viši nivo”, dodao je.

Prva utakmica između Željezničara i Atletico Madrida igra se 6. ili 7. februara iduće godine na stadionu Grbavica.

(BiH.ba)