Bivši selektor BiH i legenda jugoslovenskog fudbala Faruk Hadžibegić smatra da su ljudi koji vode Fudbalski savez BiH napravili mnogo grešaka nakon učešća na Mundijalu u Brazilu.

– Kada bi se licitaralo s imenima, nema sumnje da bi Terim, s obzirom na iskustvo, bio pravo rješenje. Međutim, ne mogu se nagomilani problemi u reprezentativnom i klupskom fudbalu riješiti promjenom, odnosno imenovanjem selektora A tima. Mene jako čudi da se moji bivši treneri Ivica Osim i Dušan Bajević ne oglašavaju javno po ovom pitanju. Bar oni znaju kako i koga treba izabrati da vodi A selekciju. Fatih Terim iza sebe ima veoma dobre rezultate, ali jačanja našeg fudbala i lige se mora rješavati na drugi način.

Reprezentaciju i klubove treba posmatrati zajedno, nikako odvojeno. Učestvovao sam u pravljenju FS BiH, i zato me boli činjenica da nismo iskoristili odlazak na Mundijal kako bi podigli nivo cjelokupnog fudbala za stepenik ili dva više, smatra Hadžibegić.

On je dodao da je najbolju izjavu oko problema fudbala u BiH dao predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin, koji je nedavno boravio u Sarajevu.

– Prvi čovjek UEFA-e je rekao da nam je za napredak potrebna infrastruktura, a to je ono što sam ja davno govorio. Reprezentacija je samo jednom bila na velikom takmičenju, a nijedan klub iz BiH nije igrao grupnu fazu bilo kog europskog takmičenja, a to dovoljno govori o kvalitetu rada u našem fudbalu, zaključio je Hadžibegić prenose portali.

(BIH.ba)