„U-15“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u zeničkom Trening kampu od Crne Gore sa 0:1, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Bio je to drugi prijateljski meč ovih selekcija, a prvi odigran prije dva dana završen je bez golova.

U prvih 35 minuta igre terensku inicijativu su imali gosti, a oba tima su stvorila po jednu priliku. Prvo je u 12’ Edd Nezirević nakon dodavanja Benjamina Ćosića sa ivice kaznenog prostora poslao loptu preko gola.

Minutu poslije Misin Nurković je oduzeo loptu bh. defanzivcima i šutirao precizno sa 20 metara za 0:1.

Na početku drugog perioda igre bh tim je izvršio pet izmjena što je donijelo i pomak u igri naše selekcije, ali i pored toga izabranici Zorana Erbeza nisu uspjeli da izjednače rezultat.

Nakon kornera u 39’ u gužvi u šesnaestercu Crne Gore lopta je došla do Dženita Hajdarevića, a njegov šut brani golman Nikola Ivezić.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu gosti su imali u 69’ kada je Kristijan Ernec sa desetak metara pogodio golmana bh tima Luku Damjanovića.

U sudijskoj nadoknadi dobro je pokušao i Džafo Hadžić sa distance, no nije bio precizan i to je bila posljednja prilika za bh ekipu u ovom susretu.

Trener golmana u reprezentaciji BiH Siniša Mrkobrada je nakon utakmice izjavio:

„Nismo se snašli u fazi napada i u dvije utakmice nismo postigli pogodak. U tome možemo tražiti razlog današnjeg poraza i to je sigurno jedna od stvari na koju ćemo morati obratiti pažnju u budućnosti kako se ne bi ponavljala. Čestitam gostima na pobjedi.“

Bosna i Hercegovina-Crna Gora 0:1 (0:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Samir Kapo.

Sudije asistenti: Mirza Doglod, Alzin Pločo.

4. sudija: Din Pripoljac.

Golovi: 0:1 Nurković (13’).

Žuti kartoni: Ćosić (BiH), Vukotić, Ernec (Crna Gora).

Bosna i Hercegovina: Faruk Dalipagić (36. Luka Damjanović), Mihajlo Jovašević (63. Kenan Salčin), Azur Mahmić, Tibor Puškar (24. Eldin Džafić), Faruk Hodžić (63. Nedžib Sibalo), Eldar Mulaosmanović (36. Ivan Grgić), Petar Šetka (58. Boro Erić), Admir Bristrić (36. Amar Musić), Edd Nezirević (36. Dženit Hajdarević), Tomislav Krstanović (36. Irman Sejmenović), Benjamin Ćosić (60. Džafo Hadžić). Selektor: Zoran Erbez.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Nikola Vukotić, Andrej Bajović (36. Ognjen Đinović), Andrija Đukanović, Ognjen Bakić, Nemanja Božović, Lazar Mijović (70. Dušan Šuškačević), Ljubomir Pejović, Todor Šekularac (56. Kristijan Ernec), Misin Nurković (63. Marko Brnović), Milan Radović. Selektor: Obren Sarić.

(BiH.ba)