Nakon današnjeg žrijeba grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za kadete, selektor naše “U-17” reprezentacije Sakib Malkočević je prokomentarisao grupu 6 elitnog kruga.

“Dobili smo veoma tešku grupu, ali sve su takve. Francuska i Austrija su u prvom krugu u svojim grupama osvojili po devet bodova, a Danska sedam što znači da nisu imali poraz u kvalifikacijama. Nismo favoriti, ali sigurno je da ćemo pružiti maksimum i pokušati da napravimo iznenađenje. Nisu ni prije računali na nas, pa smo dva puta bili na završnici Eura. Mi moramo da se što bolje spremimo i upustimo u borbu sa kvalitetnim protivnicima. Dobro bi nam došle i dvije prijateljske utakmice krajem februara ili početkom marta kako bismo što spremnije dočekali turnir”.

Malkočević se dotakao i kvalifikacione grupe za EP 2019. godine, gdje će bh. tim za protivnike imati Ukrajinu, Island i Gibraltar.

“Turnir u oktobru će biti održan u našoj zemlji, a bili smo i nosioci u žrijebu. Samim tim moramo prihvatiti ulogu favorita. Ukrajinci i mi to sigurno jesmo. Nemamo pravo nikoga da potcjenjujemo, ali nadamo se još jednom prolasku u elitni krug. Naravno, pred nama je tek upoznavanje sa generacijom koja će nastupiti u tim kvalifikacijama i vremenom ćemo imati mnogo jasniju sliku o toj ekipi”.

(BiH.ba)