Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević govorio je za francuski L'Equipe o razlozima zbog kojih nije više selektora našeg nacionalnog tima .

“Nisam više selektor reprezentacije BiH. Bilo je razgovora o tome da se produži mandat, ali povukao sam se zbog “političkih”, ali i sportskih razloga. Imao sam planove, cilj je bio da u budućnosti forsiram mlade igrače, fudbalere iz domaćeg prvenstva, ali nekom to nije odgovaralo. Također, tražio sam i dodatna ulaganja u infrastrukturu,ali to nije bio prioritet Fudbalskog saveza BiH. Ipak, razišli smo se korektno. BiH sada ima dobre uslove za rad sa mlađim kategorijama i stvaranje kvalitetne baze igrača, pogotovo nakon izgradnje Trening centra u Zenici”, rekao je Baždarević za ugledni L'Equipe i dodao:

“Igrači su me molili da ostanem. Bili su sretni što rade sa mnom, ali šta je tu je. Želim im sreću i nadam se da će ostvariti što bolje rezultate. Sada moram što brže da se oporavim od svega.”

Selekcija BiH će najvjerovatnije krajem decembra dobiti novog selektora, a glavni kandidati su Robert Prosinečki i Amar Osim.

(BiH.ba)