Nakon ubjedljive pobjede svog tima nad Čelikom (3:0) u posljednjem susretu 17. kola Premijer lige BiH, trener Slobode Slavko Petrović izjavio je da je ona plod prvenstveno velike borbenosti, s obzirom da je bilo gotovo nemoguće igrati na tako katastrofalnom terenu.

“Sasvim zaslužena pobjeda. Vidjelo se da je tempo opao u drugom poluvremenu i da su atributi plaćeni za deset dana i četiri utakmice. Moramo odati veliko priznanje javnoj ustanovi koja je do sinoć kasno u noć radila i čistila teren, čak su i jutros dolazili. Vidi se da je teren u jednom katastrofalnom stanju i pored svog tog truda. Mislim da je ovo u mojoj karijeri najgori teren na kojem je moja ekipa igrala. Postavlja se pitanje zbog čega se mora ulaziti u decembar, jer ni na ostalim utakmicama nije bilo fudbala”, kazao je Petrović, koji priželjkuje sličan pristup i u utakmici protiv GOŠK-a.

“Do bodova smo stigli velikom borbenošću. Ovdje je velika opasnost od povreda za igrače, a prvi preduslov za igranje utakmice je da igrači mogu normalno završiti susret. Mi želimo i protiv GOŠK-a da pokažemo sve i tu ćemo za ove tri nedjelje odigrati ukupno pet utakmica. I danas se vidjelo da su neki igrači stigli do limita i sada nam slijedi oporavak”, dodao je trener Slobode.

(BiH.ba)