Nije planirano, odnosno neće biti odlaganja utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će se odigrati narednog vikenda, rekao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Ističe da se može desiti da uslijed snježnih padavina neka od utakmica bude odložena za eventualno 24 sata kako bi se teren očistio.

“Ispoštovat ćemo kalendar takmičenja, a problema sa većim količinama snijega trenutno imamo samo u Sarajevu. Međutim, ljudi u klubovima čiste terene i igrat će se i revanš četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega u srijedu, kao i, kako sam ranije rekao, naredno kolo čime će biti zaključen jesenji dio šampionata”, kazao je Pilav.

Na stadionima u Mostaru i Širokom Brijegu proteklih dana navijači Zrinjskog i Širokog Brijega skandirali su u čast osuđenih ratnih zločinaca, te ih po svemu sudeći čekaju rigorozne kazne, o kojima je Pilav naglasio:

“Sačekat ćemo službene izvještaje delegata sa utakmica na osnovu kojih će Disciplinska i Takmičarska komisija donijeti odluke i o posljednjim dešavanjima na stadionima u Mostaru i Širokom Brijegu. Komisije će zasjedati po okončanju 18. kola i odluke će biti donijete naredne sedmice”.

Smatra da nije bilo većih propusta na utakmicama u dosadašnjih 17. kola Premijer lige, te da je takmičenje apsolutno regularno.

“Kada se odigra 18. kolo sačinit ću detaljan izvještaj o dosadašnjem toku prvenstva i takmičenju u Kupu BiH, te će ga razmatrati članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na narednoj sjednici u ovom mjesecu. Nastojat ćemo eventualno poboljšati neke stvari, ali ono što sada mogu reći je da sigurno nije bilo većih problema i da je Premijer liga BiH regularno takmičenje”, mišljenja je Pilav.

(BiH.ba)