Sloboda će u ponedjeljak u susretu 17. kola Premijer lige BiH na Tušnju ugostiti Čelik.

Trener tuzlanskog tima Slavko Petrović na današnjoj konferenciji za medije istakao je kako je cilj bio odmoriti ekipu nakon gustog rasporeda u proteklih deset dana.

“Mi smo pokušali odmoriti ekipu, jer za deset dana odigrati četiri utakmice nije mala stvar. Igrači su jučer imali slobodan dan i nadam se da su se uspjeli odmoriti. Očekujem da ćemo u utakmici protiv Čelika ući s velikim požrtvovanjem jer je ona jako bitna za nas. Mi bi pobjedom protiv Čelika napravili jedan ogroman korak ka našem osnovnom cilju, a to je da sakupimo dovoljno bodova prema ekipama koje se bore za opstanak, tako da bi sve osim pobjede za mene bilo veliko razočaranje”, kazao je Petrović.

Petrović protiv Čelika neće moći računati na tri igrača.

“Imamo povrijeđenih igrača. Mladi Omerović je danas napustio trening, ali tek ćemo vidjeti nakon pregleda o kakvoj povredi se radi. Mali Hodžić je na zadnjem treningu skoro pregrizao jezik tako da je bio na šivenju, a tu je i Ziljkić koji je osjetio bol u butini, tako da su to igrači koji vjerovatno neće konkurisati za utakmicu protiv Čelika”, dodao je.

Sloboda predstojeći meč dočekuje s devet pozicije i učinkom od 13 bodova, što je tri više od Čelika na 11. mjestu.

(BiH.ba)