Fudbaleri Sarajeva u subotu na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” dočekuju ekipu banjalučkog Borca, u susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, javlja Fena.

Trener Sarajeva Husref Musemić istaknuo je danas na konferenciji za medije da u ovom meču ”bordo” timu odgovara samo pobjeda, te da bi svaki drugi rezultat bio ravan katastrofi.

– Protiv Borca ćemo igrati pod imperativom pobjede, a vidjet ćemo kako se možemo nositi s tim pritiskom. Mi imamo problema s povredama i vidjet ćemo ko će sve igrati. Želimo osvojiti bodove, a opet ponavljam da ko god izađe na teren mora pokazati volju ako želimo doći do pobjede. Protiv Željezničara nije bilo sjajno i moramo to ispraviti – rekao je Musemić.

U osvrtu na derbi protiv Željezničara, koji je Sarajevo izgubilo s 2:1, Musemić naglašava da fudbaleri u lošem terenu ne mogu tražiti opravdanja za lošu igru, te da sve zavisi od volje i želje.

– Nadam se da su to neki igrači naučili. Mene nije toliko pogodio poraz protiv Željezničara, koliko pristup nekih igrača. Nadam se da su pojedinci naučili na greškama. Velkoski je preuzeo krivicu na sebe zbog tog poraza, ali ne može biti kriv samo jedan igrač – rekao je šef struke FK Sarajevo.

Očekuje da će tokom zimskog prijelaznog roka neki igrači napustiti Sarajevo.

Igrač Sarajeva Amar Rahmanović naglašava da ekipa mora odraditi zadatke koje trener nalaže i dati sve od sebe na terenu za važna tri boda.

Utakmica Sarajevo – Borac će biti odigrana sutra u 13.00 sati.

(BiH.ba)