Fudbalski klub Mladost Doboj-Kakanj uputit će aplikaciju Fudbalskom savezu BiH za učešće u projektu pod nazivom “Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH – reflektorska rasvjeta”, navodi se na službenoj stranici Općine Kakanj.

Uz aplikaciju bit će priložena i izjava koju je potpisao načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra u kojoj se kaže da će Općina Kakanj dati punu podršku i da će finansijski podržati realizaciju projekta, te da će dati svoju saglasnost kako bi se omogućilo izdavanje urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole i drugih potrebnih saglasnosti.

Podsjetimo, Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH prije nekoliko mjeseci je u stratešku odluku o ulaganjima sredstava UEFA-e i FIFA-e uvrstio projekat pod nazivom “Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH – reflektorska rasvjeta na svim stadionima Premijer lige BiH za sezonu 2018/2019”.

Naime, Fudbalski savez BiH je kroz proceduru licenciranja klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH obavezao klubove da od sezone 2018/2019. moraju igrati na stadionima sa reflektorskom rasvjetom.

Kroz odgovarajući uvid u mogućnosti klubova i lokalnih zajednica da finansiraju ovu obavezu, Fudbalski savez je odlučio da pruži podršku klubovima na način da osmisli projekat pomoći.

Aplikacija FK Mladost Doboj-Kakanj na pomenuti projekat, te podrška Općine Kakanj u tim aktivnostima, bile su teme današnjeg razgovora načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre, te Mensura Mušije, predsjednika FK Mladost i Enesa Bistrivode, direktora kluba.

(BiH.ba)