Nakon izvlačenja grupa za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine gdje je naša reprezentacija smještena u drugu grupu sa Danskom, Bjelorusijom i Litvanijom kontaktirali smo selektora Markovića…, piše "Scsport.ba".

"Mislim da smo dobili dva jako nezgodna protivnika Dansku i Bjelorusije, dvije sjajne reprezentacije, a što se tiče Litvanije njih ne poznajem previše pa ne bih sad davao bilo kakvu analizu, no sigurno da nisu ekipa za potcijeniti. Mislim da će u našoj grupi biti puno dobrih utakmica. Danska je sigurno favorit, ali nije nepobjediva, bar smo mi jednom pokazali na svom terenu da se možemo nositi s Danskom bez obzira što je to poodavno bilo. Bez obzira na sve mi se nećemo predati do kraja i vjerujem da možemo ići u Poljsku." – govori Marković, koji je poseban akcenat ipak stavio na mečeve sa Islandom u junu:

"Mi prvo moramo da odigramo mečeve sa Islandom u junu, tako da se sada moramo manje baviti grupom za Poljsku. Do juna nas čeka puno posla, puno analiza, puno pripreme i koncentrisani smo u potpunosti na taj meč. To je naš prvi veliki zadatak i kad ako Bog da sve uradimo kako treba u dom dvomeču okrećemo se kvalfikacijama za Poljsku." – završio je Marković u razgovoru za Sport Centar.

(Reprezentacija.ba/ Scsport.ba)