FK Sarajevo objavio je danas kako su rasprodate sve ulaznice za 113. vječiti sarajevski derbi namijenjene za navijače njihovog kluba.

“FK Sarajevo ovim putem želi informisati da su sve ulaznice namijenjene našim navijačima (Ulazi “B5” i “B6” tribina Sjever) za predstojeći derbi rasprodate. FK Sarajevo imat će na Grbavici veliku podršku.” naveli su iz FK Sarajevo.

Za navijače FK Sarajevo štampano je 1.500 ulaznica za sektore koji ukupno imaju 1573 sjedeća mjesta.

Prodaja ostalih ulaznica vrši se u subotu u Fan shopu stadiona Grbavica od 12 do 18 sati. Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Istok, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A. U prodaji su i dječije ulaznice po cijeni od 4 KM za tribinu Istok i 3 KM za tribinu Sjever. Ulaznice će moći kupiti roditelji uz prisustvo djece, te će se na ulazu vršiti kontrola.

Ulaznice za sjevernu i istočnu tribinu iz bezbjednosnih i sigurnosnih razloga moguće je kupiti samo uz pokaz članske karte FK Željezničar, odnosno navijači FK Sarajevo neće biti u mogućnosti kupiti ulaznice za sektor za domaće navijače niti će im biti omogućen ulaz sa obilježjima FK Sarajevo na pomenute dijelove.

Utakmica FK Željezničar – FK Sarajevo igra se u nedjelju 26. novembra sa početkom u 13 sati na stadionu Grbavica.

(BIH.ba)