FK Sarajevo je u proteklim godinama napravio značajan iskorak na području infrastrukture, kako bi i u nadolazećim godinama osigurao uvjete za razvoj nogometnih talenata, a sada se projekt modernizacije nastavlja.

Klub je okončao prvu fazu izgradnje modernog trening centra, na području Kantona Sarajevo (Butmir) te je sportski sadržaj grada Sarajeva obogaćen centrom sa tri terena za odigravanje utakmica i obavljanje treninga, koji su napravljeni sa svim pratećim potrebama, poput sistema za navodnjavanje i reflektorima.

“Naš trening centar se prostire na više od 70.000 kvadratnih metara. Vrhunske uslove za rad prepoznali su mnogi sportski kolektivi te smo u našem centru ugostili A reprezentaciju BiH, U17 reprezentaciju Irske, U21 reprezentaciju BiH te žensku A reprezentaciju BiH. Naš najtrofejniji ženski klub SFK 2000 Sarajevo svoje premijerligaške utakmice igra u našem centru, na terenu koji nosi ime po legendi kluba Želimiru Vidoviću Keliju i nakon skoro dvije godine igranja, još uvijek nisu primile niti jedan gol na Butmiru. Redovnim servisiranjem terena Sarajevo želi zadržati postojeći kvalitet podloge, kako na terenima sa prirodnom travom, tako i na terenu sa plastičnom podlogom, a u narednom periodu Sarajevo će realizovati novi projekat. Naime, naš klub je sklopio dogovor sa domaćom kompanijom, koja će izvršiti radove na izgradnji visoko kvalitetnog montažnog objekta u kojem će biti nove, moderne svlačionice, kancelarije kao i salu za fitnes”, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Pri realizaciji ovog projekta se FK Sarajevo obratio svim institucijama vlasti s obzirom Trening centar bordo kluba od šireg značaja, jer svakodnevno okuplja na stotine djece te predstavlja pored doma Sarajeva i dom različitih reprezentativnih selekcija BiH, koje se uvijek pripremaju u centru uoči kvalifikacijskih utkamica. Također, u centru će biti održani i različiti nogometni turniri, pa stoga iz kluba s Koševa ističu je bitno da postoje svi potrebni uslovi, kako bi adekvatno odgovorili zahtjevima brojnih selekcija.

Realizaciju ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo će izvršiti uz sopstveni angažman i pomoć prijatelja i ljubitelja sporta, a završetak radova planiram je za 1. mart 2018. godine.

“FK Sarajevo koristi priliku da se zahvali svim navijačima, simpatizerima, sponzorima i prijateljima kluba koji učestvovali u dosadašnjoj izgradnji Trening centra FK Sarajevo”, dodaje se u saopćenju.

(BiH.ba)