Fudbaleri Sarajeva u Čitluku, u Hotelu “Brotnjo”, svakodnevno treniraju i pripremaju se za nastavak prvenstva.

Uoči predstojećeg gradskog derbija za službenu stranicu bordo kluba govorio je prvotimac Krste Velkoski.

“Dobra je atmosfera u ekipi. Kvalitetno radimo i spremamo se za predstojeće utakmice. Ovdje je bolje vrijeme nego u Sarajevu i imamo sve potrebno. Ono što je jako važno jeste da imamo mir. Pripreme teku u najboljem redu”, rekao je Velkoski, osvrnuvši se potom na posljednju utakmicu protiv Mladosti, koju su fudbaleri Sarajeva okončali pobjedom 4:2.

“Pobjeda protiv Mladosti je bila peta vezana za nas. Mogu reći da nam je ta pobjeda mnogo bitna. Kako je došao Husref Musemić, naša igra je znatno bolja i unio je u ekipu svoju energiju. Ide nam jako dobro, motivacija u ekipi je velika”.

Velkoski je potom najavio predstojeći sarajevski derbi.

Foto: FK Sarajevo

“Ne opterećujemo se našim nizom, već isključivo razmišljamo o predstojećoj utakmici. Derbi je nešto posebno. Nadam se novoj pobjedi. Znamo svi da smo u bodovnom zaostatku i želimo ostvariti pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i doći do pobjede”, rekao je Velkoski, dodavši:

“Rado se sjećam svog postignutog gola na Grbavici. To je nešto posebno. Međutim, ne opterećujem se golom. Igramo dobro i ja se nalazim u dobroj formi, ali nama su najvažnija tri boda i to je najvažnije u ovom trenutku”.

Sarajevo će u nedjelju imati veliku podršku svojih navijača.

“Na Grbavici će sigurno biti dobra atmosfera. Naši navijači naprave sjajnu atmosferu kada igramo u gostima na Grbavici. Njihova podrška nam je mnogo bitna. Nadam se da ćemo slaviti nakon utakmice zajedno”, zaključio je Velkoski.

Bordo klub gostuje Željezničaru u nedjelju, 26. novembra, a utakmica na stadionu Grbavica počinje u 13 sati.

(BiH.ba)