Nakon što su njegov izbor zaustavili predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, Meho Kodro odustao je od utrke za poziciju selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše Dnevni Avaz.

Trener Serveta koji se nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji nametnuo za prvog favorita u borbi za klupu državnog tima, ekskluzivno je obavijestio „Dnevni Avaz“ da odustaje od selektorske utrke.

U e-mailu koji je poslao sportskoj redakciji Dnevnog Avaza, Kodro je istakao da se povlači iz ličnih i moralnih razloga. Kompletan sadržaj poruke glasi:

– Iz ličnih i moralnih razloga odustajem od kandidature za selektora fudbalske reprezentacije BiH. Zahvaljujem se stručnoj komisiji FSBiH na ukazanom povjerenju. Nažalost, gdje umire struka (znanje), rađa se sjeme sumnje… Fudbalskoj reprezentaciji naše zemlje želim sve moguće uspjehe u narednom periodu. Sa velikom posvećenošću nastavljam sa projektom Serveta – napisao je Kodro.

Meho Kodro bio je kandidat stručne komisije Fudbalskog saveza BiH, ali su njegov izbor zaustavili predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog kako su rekli, njegovog ranijeg angažmana protiv interesa Fudbalskog saveza BiH.

(BIH.ba)

Foto: Dnevni Avaz