Selektor Švicarske Vladimir Petković u razgovoru za Dnevni Avaz prokomentarisao je reprezentaciju Bosne i Hercegovine i situaciju u kojoj naša selekcija još uvijek traži novog selektora.

– Nije dobro što Savez još nije odlučio o selektoru. Koliko sam vidio, Meša je razvio neke stvari i odnose. Ne znam hoće li se ljudi u Savezu odlučiti za novi početak, ali ono što znam je da, kada bi BiH odigrala svaku utakmicu kao što je protiv nas u onoj prijateljskoj utakmici, sigurno bi bez problema ostvarila direktan plasman na Svjetsko prvenstvo – rekao je Petković koji je Švicarsku odveo na Svjetsko prvenstvo kroz baraž.

Petković se dotakao i još jednog selektora iz BiH koji će voditi reprezentaciju na Svjetskom prvensvu – selektora Hrvatske Zlatka Dalića.

– Upoznao sam Dalića. To pokazuje da mi u BiH imamo kvalitetne ljude u raznim segmentima.  Iznenadilo me je što se Hrvatska nije direktno plasirala u Rusiju. Ne znam zašto im je to izmaklo, čini mi se da su popustili u finišu kvalifikacija. S ovakvim igračima kakve ima Hrvatska ne znam zašto je uopće morala igrati baraž. Tako se valjda nekad stvari poklope. Vidio sam samo golove, nisam bio u prilici gledati utakmice. – zaključio je Petković razgovor za Avaz.

(BIH.ba)