Prvi gradski derbi između tuzlanskih fudbalskih klubova Sloge iz Simin Hana i Slobode koji će se igrati u okviru četvrtfinala Kupa BiH gledaoci će imati priliku pratiti u direktnom prijenosu u programu TV TK, 22. novembra u 13 sati, javlja televizija Tuzlanskog Kantona.

Danas je u prostorijama FK Sloga Simin Han potpisan Ugovor o tv pravima za direktan prijenos utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Sloge i Slobode koja se igra u srijedu 22. novembra od 13:00 sati na stadionu Bare.

TV TK i još nekoliko tv stanica pokazali su interes da omoguće ljubiteljima fudbala da u direktnom prijenosu pogledaju ovu utakmicu koja uz meč Široki Brijeg – Željezničar u žiži interesovanja javnosti.

“FK Sloga već duže vremena nastoji napraviti jednu pozitivnu priču kada su u pitanju sportska dešavanja na području grada Tuzla. Trenutno smo u fazi gdje se borimo za ulazak u elitni rang takmičenja” kazao je Amir Smajlović, predstavnik FK Sloga koji je izrazio zahvalnost televiziji Tuzlanskog kantona zbog interesovanja za prijenos utakmice protiv Slobode.

Direktor RTV TK, Almir Mulabećirović izjavo je kako na stadionu Sloge postoje odlični uslovi da se bez smetnji uradi direktan prijenos utakmice koja prema njegovim riječima spada u najzanimljivije sportske događaje u 2017. godini na području našeg kantona.