Večeras se igraju susreti četvrtog kola Lige šampiona u grupama “A”, “B”, “C” i “D”, a na terenu će se naći i tri bh. reprezentativca.

U okviru grupe “C” Roma našeg Edina Džeke (31) na Olimpicu dočekuje Chelsea, kojeg je u njihovom prvom okršaju u Londonu prije dvije sedmice uspjela nadigrati, ali ne i pobijediti.

Rezultat tog meča bio je 3:3, a dvostruki strijelac za talijanski tim bio je upravo Džeko.

On će i večeras biti najveća prijetnja golu engleske momčadi, koja poslije tri odigrana meča zauzima prvu poziciju sa sedam osvojenih bodova.

Roma je na drugom s pet, što je tri više u odnosu na Atletico Madrid i ukoliko večeras upiše pobjedu, došla bi na korak plasmana u osminu finala.

Ibrahim Šehić, Foto: EPA

Ibrahim Šehić (29) će s Qarabagom istovremeno gostovati Atletico Madridu, nakon što je sjajnim odbranama uspio spasiti bod svom timu u prvom susretu (0:0).

Prvak Azerbejdžana pak iz tri meča ima samo jedan bod i najmanje izglede da se dokopa sljedeće runde takmičenja.

Pred Miralemom Pjanićem (27) i Juventusom je ključno gostovanje Sporting Lisabonu, na kojem bi pobjedom riješili pitanje plasmana dalje.

Juventus trenutno ima šest bodova, što je tri više od trećeplasiranog Sportinga, dok mu Barcelona na prvom mjestu bježi tri boda.

Miralem Pjanić, Foto: EPA

Prvi meč ove dvije ekipe završen je tijesnom pobjedom Juventusa (2:1), u kojoj je Pjanić prekrasno pogodio iz slobodnog udarca.

Jozo Šimunović (22) će zbog povrede propustiti i drugi okršaj svog Celtica s Bayern Munchenom, koji ga je prije dvije sedmice savladao s rutinskih 3:0.

Celtic poslije tri odigrana meča u grupi B ima tri boda i večerašnjim porazom izgubio bi šanse za prolaz u osminu finala, čemu se nakon žrijeba i nije mogao nadati.

(BiH.ba)