Fudbaleri Širokog Brijega sinoć su u derbi meču 13. kola Premijer lige BiH nakon preokreta savladali na svom terenu Zrinjski rezultatom 2:1.

Trener gostiju iz Mostara Blaž Slišković kazao je da njegova ekipa nije zaslužila poraz.

“Došli smo s namjerom da odigramo kvalitetno i borbemo, te mislim da je tako bilo većinom susreta. Nakon primljenog gola, voda je ušla u uši i to obično tako biva. Promjena formacije Širokog nas nije iznenadila, ali je kod igrača napravila pometnju. Mislim da smo zaslužili više od poraza, ali čestitke domaćinu na pobjedi. Drago mi je da je jedna ekipa iz Hercegovine konačno naučila kako se oduzima vrijeme, odnosno  naučili smo ono što Bosanci rade”, kazao je popularni Baka.

S druge strane, trener Širokog Goran Sablić čestitao je svojim igračima na trijumfu.

“Čestitam igračima na htijenju, igri, zalaganju i pobjedi. Čestitke idu i Zrinjskom. Derbi je bio kvalitetan s puno intenziteta. Gosti su poveli iz akcije iz koje nismo trebali primiti gol, ali su imali dvije dobre šanse. U poluvremenu sam smatrao da trebamo promijeniti formaciju i tako smo vratili 3-4-3 te smo praktično igrali čovjek na čovjeka. Izmjenama smo dobili dodatni tonus i uspjeli preokrenuti utakmicu”, riječi su Sablića.

Poslije 13 odigranih kola, Široki, Zrinjski i Željezničar imaju po 28  bodova.

(BiH.ba)