Momčad Stuttgarta ove sezone bilježi loše rezultate,  a da stvar bude gora kako sezona odmiče oni su sve bliže ispadanju iz društva najboljih u Njemačkoj. Trenutno se nalaze na 15. poziciji sa 27 osvojenih bodova u Bundesligi, što je svega jedan bod više od HSV-a i Nurnberga koji se nalaze u opasnoj zoni.

Navijači Stuttgarta su sa pravom razočarani i ljuti, a nakon lošeg nastupa u posljednjem meču "na zub" su uzeli Vedada Ibiševića. Bh. napadač već duži period nije postigao gol, a navijače je posebno naljutio crveni karton zbog kojeg je Vedo propustio pet utakmica. 

Vratio se u utakmici protiv HSV-a 22. marta, prije četiri kola. Od povratka, pa do posljednjeg kola je odigrao tri cijele utakmice, ali je u posljednjem susretu zamijenjen u 61. minuti. Njegov izlazak sa terena bio je popraćen zvižducima jer je zaista pružio partiju ispod svoje razine.

Umjesto njega je ušao 18. godišnji Tino Werner koji je miljenik navijača tima sa Mercedes Benz Arene. Sljedeća prepreka za njih je gostovanje kod Borussije Moechengladbach. Njemački mediji alaudiraju na to da Werner "puše za vrat" Ibiševiću i da ukoliko Vedo ne bude "pravi" protiv Borussie mogao bi se preseliti na klupu za rezerve. 

Nadamo se da će Ibišević smoći snage i strpljenja da u nadolazećim mečevima pokaže da je period loše igre iza njega. Ono što se od njega očekuje jesu golovi koji su sada prijeko potrebni njegovom timu kojem jednostavno gori pod nogama.

(Reprezentacija.ba)