Juniori Željezničara će u okviru 2. kola UEFA Omladinske Lige Prvaka gostovati kod domaće Lokomotive, a ekipa Plavih je danas otputovala u Zagreb.

Utakmica između juniora Lokomotive i Željezničara se igra u utorak na stadionu NK Lučko, a počinje u 14 sati.

Plavi su jutros sa Grbavice otputovali u glavni grad Hrvatske. Ekipa će biti smještena u Hotelu I, a sutra u 14 sati će odraditi i posljednji trening pred utakmicu.

Put Zagreba su krenuli: Aldin Šehić, Amar Beširević, Anel Šabanadžović, Amir Velić, Enio Zilić, Eldar Šehić, Filip Dujmović, Semir Dacić, Ajdin Mujagić, Denis Žerić, Haris Hajdarević, Jasmin Kršić, Alen Nuhanović, Dženan Osmanović, Ahmed Hasanović, Tarki Karišik, Kemal Mujarić, Dražen Dubakčić, Merim Hadžić, Edin Kovačević, treneri Omer Joldić i Adin Mulaosmanović, doktor Zlatko Dervišević, direktor Omladinske škole, Haris Alihodžić, te generalni sekretar Haris Topalović.

Plave je ispratio i šef struke, Admir Adžem, koji je zaželio sreću juniorima.

Prvotimac Plavih, koji ima pravo nastupa u Omladinskoj Ligi Prvaka, Haris Hajdarević, ističe da jedva čeka utakmicu.

– Stručni štab je analizirao našeg protivnika i imamo određene informacije o njima. Idemo u Zagreb da damo svoj maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezulat, pa da na Grbavici ponovo pred sjajnom atmosferom tražimo prolaz u narednu rundu, kazao je Hajdarević.

Željezničar je u prvom kolu izbacio bugarski Ludogorets.

(PremijerLiga.BIH.ba)