Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv selekcije Estonije počela je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj, a selektor BiH Bilal Šuman nije u potpunosti zadovoljan nastupom svog tima, javlja Fena.

U prvom kolu kvalifikacione grupe 6, najbolji rukometaši BiH večeras su u dvorani ”Mirza Delibašić” centra Skenderija savladali selekciju Estonije s 31:24, međutim Šumanovi izabranici nisu dobro igrali početkom drugog poluvremena protiv dosta slabije rangiranog protivnika.

Selektor je nakon meča rekao da je zadovoljan prvim poluvremenom, koje je selekcija BiH dobila sa 17:10, ali da je veliki broj grešaka početkom drugog perioda igre dozvolio Estoncima da se približe na samo četiri gola zaostatka.

“Zadovoljan sam prvim poluvremenom, ali u drugom smo primili dosta laganih golova. Ipak, pobjedi ne treba gledati u zube, osvojili smo dva boda i sada se trebamo spremiti za novi meč protiv Estonije”, izjavio je Šuman nakon meča.

Selektor naglašava da BiH želi četiri boda iz mečeva protiv Estonaca, ali svjestan je da će revanš u Tallinnu biti dosta teži.

“Vidjeli smo da Estonija ima nekoliko dobrih rukometaša, ali smatram da smo dovoljno kvalitetni da osvojimo četiri boda u ovom dvomeču. Mislim da su u ovoj selekciji naši najbolji igrači. Danas su svi iskoristili svoju šansu, najiskusniji su možda i uradili najviše, a na mlađima je da nastave njihov rad”, rekao je Šuman i dodao da je večeras bilo lijepo vidjeti veliki broj gledalaca u Skenderiji.

(BiH.ba)