Sinoć je u Sarajevu održana svečana večera povodom 71. rođendana Fudbalskog kluba Sarajevo. Treneri Akademije, Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, igrači prvog tima zajedno sa stručnim štabom, članovi administracije, te brojni sponzori i legende kluba okupili su se, kako bi na simboličan način obilježili rođendan svog voljenog kluba. Manifestacija je započela minutom šutnje, kako bi se odala počast svim navijačima, bivšim, istaknutim igračima, te uposlenicima i zaslužnim funkcionerima kluba, koji nisu dočekali ovaj klupski rođendan.

“Ljubav prema FK Sarajevo nikada neće prestati. Bogata tradicija kluba, ponosno možemo reći, traje već 71. godinu. Večerašnji dolazak velikog broja legendi kluba, zaljubljenika u naše Sarajevo još je jedan pokazatelj snage našeg kluba, ovog velikana, koji ima moć da ruši sve pred sobom, ali samo onda kada smo jedinstveni.”, poručio je u sklopu svog obraćanja Alen Hujić, predsjednik odbora direktora FK Sarajevo.

“Iskoristio bih priliku da Husrefu Musemiću, njegovim članovima struke i našim igračima čestitam na izvarednoj pobjedi u Mostaru protiv Zrinjskog. Oni su nam uljepšali ovaj današnji dan, a ništa manje bitna nije činjenica da rođendan kluba i juniori i kadeti i pioniri Akademije dočekuju na sigurnom prvom mjestu svojim starosnim kategorijama.”, zaključio je Hujić.

U toku manifestacije, emitovana je i rođendanska čestitka većinskog vlasnika upravljačkih prava u skupštini FK Sarajevo. Tan Sri Vincent Tan poželio je svom Sarajevu mnogo sreće povodom rođendana kluba

“Svima u Fudbalskom klubu Sarajevo, rukovodstvu, direktorici, članovima skupštine, svim našim navijačima, igračima i šefu stručnog štaba želim poslati najljepše čestitke povodom 71. rođendana FK Sarajevo. Žao mi je što nisam sa vama u ovom trenutku, no želim poslati najljepše želje. Naša ekipa ostvaruje bolje rezultate, ali se nadam da će oni biti još uspješniji, jer naravno, dobro je kada ste na vrhu, kada ste prvi, a to će usrečiti sve naše navijače.”, poručio je Tan Sri Vincent Tan.

Jedan od gostiju Boro kluba bio je i čuveni defanzivac Nijaz “Brko” Ferhatović. On je imao riječi hvale za samu manifestaciju. “Drago mi je što smo se okupili da na jedan lijep i primjeran način proslavimo rođendan našeg voljenog kluba. Okupile su se mnoge generacije Sarajeva i nadam se da ćemo u ovoj sezoni slaviti brojne uspjehe našeg kluba.”, izjavio je Ferhatović.

Prisustvovao je i Ibrahim Sirćo, član prve šampionske generacije FK Sarajevo iz sezone 1966/67. “Sretan rođendan želim našem Sarajevu. Igračima i Husrefu želim mnogo sreće, da nastave sa dobrim igrama i rezultatima.”

Gosti Fudbalskog kluba Sarajevo na svečanoj večeri bili su i Muhamed i Hasija Ćebo. Ovaj bračni par ima ogromnu ljubav prema našeg klubu, a dedo Muhamed, jedan je od najstarijih, ako ne i najstariji navijač Sarajeva. On je poznat po tome što je, između ostalog, pobjegao sa svoje svadbe kako bi otišao na utakmicu Sarajeva, a njegova supruga imala je veliko razumijevanje, obzirom da je i ona zaljubljenik u Bordo bijeli klub.

“Hvala mom Sarajevu na pozivu. Ovo je jedna od najljepših noći za mene. Biti ovdje sa ovim legendama, koje sam gledao i pratio širom Jugoslavije je nešto posebno.”, kazao nam je dedo Muhamed.

Na kraju manifestacije Šef stručnog štaba Sarajeva, Husref Musemić, zajedno sa kapitenom, Markom Mihojevićem izrezao je specijalnu rođendansku tortu, a uz veliki aplauz svih prisutnih, našim prvotimcima iskazana je ogromna podrška uoči predstojeće ligaške utakmice protiv Čelika, koja je na rasporedu u nedjelju, sa početkom u 19 sati.

(Premijerliga.BiH.ba)