Predsjednik Fudbalskog Saveza BiH Elvedin Begić, tužio je Faruka Hadžibegića za klevetu nakon što je u decembru 2016. na press konferenciji koju je organizovao iznio niz teških optužbi na račun Begića, nazvavši ga nelegalnim predsjednikom te da su izbori u FS BiH izrežirani.

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima i legenda FK Sarajevo i reprezentacije Jugoslavije Faruk Hadžibegić je za Avaz.ba kazao kako nikada nije pričao ništa protiv Nogometnog saveza.

– Neugodno sam iznenađen. Nigdje se ne spominje Fudbalski savez. To je samo moje razočarenje na sve sankcije koje se iznose bez mog znanja, pitanja i konsultovanja. To je čisto pokazivanje sile i moći – kazao je Hadžibegić.

Hadžibegić je rekao da je ovaj potez predsjednika FS BiH sramotan i neopravdan.

– Kada čitamo šta ljudi na vrhu naše države pričaju jedni protiv drugih, pa nikom ništa. Ne tuže se. Očigledno je da ne smiješ imati mišljenje, a kamoli šta da kažeš. Nisam govorio o politici, ekonomiji ili šta već, nego samo o sportu i fudbalu – ističe Hadžibegić.

Na kraju je kazao kako se nada da neće biti optužen za neodlazak naše reprezentacije na Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

– Totalno sam se odmakao od toga. Niti koga diram, niti želim. Jedino sam navijač reprezentacije, ali izgleda da ni to ne smiješ biti. Hoće da mi zabrane da navijam na bh. selekciju – kazao je Hadžibegić.

Ročište je zakazano za 21. novembar u Sarajevu.

(BIH.ba)