Juniorska (U19) reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Zenici Makedoniju s 3:0.

Strijelci su bili Smajić (27’), N. Hadžić (72’) i Rondić (90’).

Smajić je već u 3. minuti imao dobru priliku, ali je sa desetak metara poslao loptu iznad gola. Nakon toga do 27. minute nije bilo prilika, a onda je odličnu akciju izveo bh. tim koju golom završava Edis Smajić. Napadač Slobode je bio precizan sa deset metara sa lijeve strane protivničkog kaznenog prostora.

Benjamin Hadžić je u 34. minuti izveo slobodan udarac sa desne strane, a lopta se od živog zida odbila pored stative gola Velkovskog.

Dvije minute poslije pokušao je i Beganović sa distance, ali makedonski golman izbacuje loptu u korner. Slično je pokušao i Danilović u 44. minuti, no Velkovski je ponovo na visini zadatka.

Kosanić je u 55. minuti izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku je bio kapiten Čeliković koji šalje loptu pored gola.

Deset minuta poslije dobru akciju su izvela dva Hadžića u bh. timu. Benjamin je asistirao Nedimu čiji šut iskosa sa desne strane brani Velkovski.

Prednost bh. tima je udvostručena u 72. minuti. Benjamin Hadžić je prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora gdje se defanzivci Makedonije ne snalaze, što koristi Nedim Hadžić i sa 15 metara šalje loptu u mrežu.

Nedim Hadžić je u 77. minuti imao još jednu priliku kada je izašao sam pred Velkovskog, ali je šutirao preko gola.

U 82. minuti šansu je imao i rezervista Brzović koji je pokušao glavom sa osam metara, ali nije bio precizan.

Konačan rezultat je postavio Rondić odličnim udarcem sa šesnaest metara u 90. minuti.

Za BiH su danas od prve minute zaigrali Elvin Kovač, Amar Beganović, Jasmin Čeliković, Rijad Sadiku, Vladan Danilović, Edis Smajić, Nedim Hadžić, Nikola Kosanić, Benjamin Hadžić, Alen Mustafić, Halid Šabanović.

U nastavku su ušli još Milan Mirić, Ševkija Resić, Stefan Kovač, Imad Rondić, Saša Maksimović, Berin Brzović i Nidal Kožljak.

Po završetku susreta selektor Karačić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre igre, ali i dodao kako ima još prostora za napredak

“Čestitam momcima na dobroj igri. Drago mi je zbog pobjede, ali ima tu još prostora za napredak. Moramo bolje kontrolirati igru. Protivnik danas nije pružio svoj maksimum i izgledali smo mnogo kvalitetniji od njih. Zadovoljan sam rezultatom, ali ima tu još dosta posla”.

Iste selekcije će 19. oktobra u 15:00 sati u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč.

(BiH.ba)