Posljednjih dana ponovno se pojavila priča da bi Robert Prosinečki, čovjek iz naroda, bez afera, neopterećen i stručan, trebao doći na klupu Hrvatske. Svako toliko netko Žutog izvuče kao dobro rješenje, piše Večernji list.

Vidio sam, pročitao. Ne, hvala! Ovdje nisam poželjan jer nisam njihov. Moji su stavovi znani, ne mogu ih mijenjati preko noći. Uostalom, reprezentacija je pred vratima Svjetskog prvenstva, igrači su klasni, Dalić je dobio Ukrajinu i zaslužio priliku. Treba ih pustiti da završe posao – rekao je Robert Prosinečki koji se u ponedjeljak vratio u Baku jer je još uvijek izbornik Azerbajdžana, a i mlađa kći Roberta još do sredine decembra ima školu.

Je li ta priča definitivno gotova?

– Moja su razmišljanja takva. Bilo je to lijepo i vrijedno iskustvo. No, ne znam mogu li više napraviti bilo kakav pomak. Osvojili smo deset bodova, igrali jako dobro. To je igračka kvaliteta koju nije moguće napraviti boljom no što je sada. Vrijeme je za novu nogometnu priču.

Klub je prva opcija Prosinečkog više od reprezentativnog nogometa zanima rad u klubu.

– To me sada više zanima, ali nije lagano naći posao. Ako nisi dio jakog menadžerskog lobija, onda je to teško. Primjer je Andre Villas Boas. Bio je produkt jedne skupine ljudi, stvarali su novog Mourinha, a on mu nije ni do koljena. I kao takav vodio je odlične klubove, a kada više nisu znali što će s njim, otišao je u Kinu i uzeo par milijuna.

Bilo je ponuda iz Turske?

– Da, razgovarao sam s Bursasporom. To je zemlja u kojoj se ulaže u nogomet, infrastruktura je sada vrhunska, od stadiona do kampova.

Slovenija, BiH, pa sada i Austrija spominju vas kao novog izbornika. Hvalili su vas Osim, Halilhodžić, često i Ćiro Blažević…

– Godi to čuti, znači da neko ipak prati i gleda što sam radio. No, opet, više bih volio raditi u klubu. Trebamo još raditi puno, napredovati. U reprezentaciji, koju dobiješ jednom u dva-tri mjeseca, to je puno teže – rekao je Prosinečki i dodao:

Slovenija mi je interesantna opcija. Ima dobar igrački potencijal, no još važnije od toga je što je nogometni savez potpuno uređen. Tamo se točno sve zna. Slovenci ne mogu platiti kao neki drugi savezi, ali sviđa mi se što tamo vlada red. I rad. – zaključuje Prosinečki razgovor za Večernji List.

(BIH.ba)