U Čeliku sa posebnim osjećanjima dočekuju susret protiv Željezničara zbog smrti navijača Mirsada Mujkanovića.

Iz uprave Čelika su zajedno sa navijačima odlučili ovu utakmicu u potpunosti posvetiti preminulom Mirsadu, pa će od svake prodate ulaznice 1 KM direktno ići porodici preminulog.

Iz Čelika najavljuju kako u ovaj susret ulaze bez nekoliko standardnih prvotimaca i bit će im sigurno teško da odbiju nalete Plavih sa Grbavice koji žele prekinuti crni niz od dva uzastopna poraza. Čelik će opet nastupiti bez Kouadija koji još nije riješio potrebne administrativne probleme, a ponajbolji igrač Mahmutović nije se potpuno oporavio, mada je moguće da zaigra.  Kapiten Šišić zbog kartona nema pravo nastupa.

I jedna i druga ekipa ubilježili su poraze u prošlom kolu. Čelik je poražen na MGM Farm Areni u Doboju kod Kaknja od Mladosti sa visokih 4:0, dok su Plavi sa Grbavice propustili priliku da se približe Zrinjskom na čelu tabele i u direktnom okršaju poraženi su na domaćem terenu sa minimalnih 0:1.

Prošle sezone duel ove dvije ekipe na Bilinom Polju završio je neriješeno 1:1. Bekrić je doveo Plave u vodstvo, ali je Popović spasio bod svog tima. Željezničar je slavio na Grbavici sa minimalnih 1:0 golom Markovića.

Utakmica počinje u 18 sati uz direktan prijenos na Moja TV.

(BiH.ba)