PET KANDIDATA/ Novi selektor mora imati trofejnu biografiju i veliku karizmu

Tri domaća i dva strana

Povratak na članak
93 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
13.10.2017. 03:52

hajmo rusiti savez fudbalski njih treba izbacit iz fotelja a ako bude otpora gaziti ih

Anonymous
13.10.2017. 03:56

vratili bi oni susica a nijednom se nisu zajebali pa da pomisle ili kazu da bi trebalo vratiti ciru blazevica bezobzira na njegovu zivotnu dob on je bar po meni cini mi se dovoljno vitalan i zdrav da prihvati posao jos jednom da unaprijedi bosanskohercegovacki fudbal kao sto je to prvi put uradio i sto ni prije ni poslije njega nje poslo nikom drugom za rukom

Anonymous
13.10.2017. 09:39

Pape je najbolji savez je dobar imamo igrače dobre samo treba znati postaviti svakog igrača na pravu poziciju poslije tu ekipu uigravati a ne testirati igrače na važnim utakmicama navijači malo vise strpljenja

Kenan
Reply to  Anonymous
13.10.2017. 12:35

Pape je dobar ali ga nazalost bosanci ne vole.

Bond
Reply to  Anonymous
13.10.2017. 22:55

Pape je bio dobar u odredjenom periodu tad smo mogli prepoznati svakog igraca na terenu.
Pape se kasnije poceo gubiti,nije mogao vladati situacijom iz koje nije mogao izaci
Nisu ga mogli razumijeti vise ni igraci ni navijaci svi znamo o cemu se radi da nebi dalje nabrajao
Kvalitet je naglo opao pa je i Pape otpao i to su naravno te normalno-nenormalne pojave na koje svi treneri moraju da uzmu u obzir.
U tom slucaju trenera je lako zamjeniti ali reprezentaciju ponovo na isti nivo podici to je itekako veliki izazov.

Bosanac
13.10.2017. 11:25

Ako se stavlja u istu ravan mentalitet igrača u reprezentaciji sa mentalitetom igrača Sarajeva, onda nam se crno piše. Ovaj članak implicira da bi od ponuđenih mogao odgovarati samo Amar Osim, što je smiješno. Po meni, najbolje reference bi mogao imati Srećko Katanec, koji najviše naginje nama potrebnom mentalitetu, a to je rad, red i disciplina, a vjerujem da ima i dovoljno stručnosti, jer je to pokazao, osim toga što je bio odličan igrač. Prosinečki je bio vrhunski igrač i sa tog aspekta bi mogao imati autoritet među igračima. Ako se plata selektora stavlja kao opredjeljujući faktor, onda je to… Read more »

Kenan
Reply to  Bosanac
13.10.2017. 12:36

Srecko katanec trener defanzivac i koji je prosao svoj zenit pustimo stare propale trenere

Bosanac
Reply to  Kenan
13.10.2017. 13:18

Katanec postavlja igru prema raspoloživim igračima, pogotovo kada igra protiv jačih selekcija, a to je velika razlika od kategorije “defanzivac”. Uporedi dinamiku igre Slovenije, sa dinamikom igre BiH, pa ćeš uočiti razliku u korist slovenaca, bez obzira što individualnom kvalitetom zaostaju.

Bond
Reply to  Kenan
13.10.2017. 23:09

Sjecam se tog imena dobro se sjecam jer kad se utakmica prenosila njegovo se ime po hiljadu puta spominjalo.
On se ni danas nebi postidio predjenih Kilometer po utakmici.
Jedini slobodan igrac Jugoslavije koji je gazio svaki milimetar terena,nema gdje ga nije bilo ,od prve do poslednje minute nije stajao.
On nebi odgovarao nasim fudbalerima nasi nisu bas voljni trcanja,nase maze su malo polijene.

Bosanac
13.10.2017. 11:31

Zaboravih da pomenem trenera kojeg nema u “ponudi”, a to je V. Marinović. Bez ijednog trenutka razmišljanja bih njemu dao mjesto selektora, sa zadatkom da mu jedan od prioriteta bude i uvođenje mladih u selekciju. Odlična prilika za uigravanje tih mladih igrača će biti igranje u Kupu nacija, koje starta od iduće godine. Po meni, trener koji pobijedi bilo koju selekciju Portugala, ima potrebni “njuh i naboj”, uz stručnost, koje zna prenijeti na igrače, a to je ono najbitnije, usaditi pobjednički mentalitet, koji je naša rak-rana.

Kenan
Reply to  Bosanac
13.10.2017. 12:38

Vinko marinovic je dobar ali neka se prvo dokaze u mladoj reprenzetaciji. Ne bi imao autoritet u svlacionici trenutno u buducnosti bi mogao biti zanimljivo rjesenje

Bosanac
Reply to  Kenan
13.10.2017. 13:24

Ako se Savez postavi kao program podmlađivanje reprezentacije, uvjeren sam da bi on bio najbolje rješenje već sada, a također sam uvjeren da bi vrlo brzo našao zajedničku sa svlačionicom, jer se prekaljenim igračima ne može blefirati, odmah se vidi da li znaš ili ne znaš, a čini se da Marinović ima jako puno sampouzdanje i vjere u sebe.

Kenan
13.10.2017. 12:33

Prosinecki je najbolji kandidat veliki igrac a i najbolji trener od mlade generacijevna podrucju bivse jugoslavije ia veliki autoritet kod igraca , poslije njega amar osim najbolji bh trener u zadnjih 15 godina, ostali nabrojani bi bila velika greska kao i sa mesom

Anonymous
13.10.2017. 14:34

Savez je dao igračima sve sto treba pa nemogu pobjediti kipar sve kritike treneru i igračima

Treba rušiti mentalitet igrača utakmica traje
13.10.2017. 14:41

Dok sudija svira kraj

epA- xuL
13.10.2017. 15:59

A gdje je Sakib Malkocevic, Borce Sredojevic i drugi “Mali” Veliki treneri skromni idosta jeftini od ovih nabrojanih “strucnjaka” ranga Bazdarevica!!

A.Hodzic NJemacka
13.10.2017. 20:12

Ja predlazem Ciru Blazevica ili Bajevica ja mislim dabi igraci imali respekta od jednog i od drugog to je jako bitno bia bi reprezentacija mnogo borbenija jer bez borbenosti nejma ni rezultata

Anonymous
14.10.2017. 14:46

Pominjati pored Safeta Sušića kao mogućnost za selektora Amara Osima je veoma smiješno.Navijači misle da je Amar kao i Ivica ,ali nije ni približno.Uz to treba napomenuti da Ivica jeste bio veliki trener i selekto, a prije svega čovjek ali je isti kad se tiče trenerskog odnosno selektorskog posla imao strahovito lahak zadatak jer je na terenu imao velike igrače kao što su:Stojković,Pančev,Sušić.Baždarević,Vujović…….

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM