Fudbaleri Sarajeva danas su gostovali u Janji, gdje su odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK Podrinje, povodom njegovog 90. rođendana.

Prije početka susreta, kapiten Sarajeva na današnjoj utakmici, Krste Velkoski, uručio je prigodan poklon ispred bordo kluba FK Podrinje, kako bi na simboličan način obilježili današnji jubilej.

Šef struke Sarajeva, Husref Musemić, zajedno sa svojim pomoćnicima, odlučio je da susret započne sljedeći sastav: Pavlović, Hebibović, Bekić, Adukor, Ivetić, Sarić, Stanojević, Anđušić, Velkoski, Lelić, Ahmetović.

Prvi dio utakmice obilježio je Mersudin Ahmetović. Najbolji strijelac Premijer lige BiH, koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao sedam golova, potvrdio je svoju golgetersku formu i u Janji. U prvom dijelu utakmice, uspio je postići tri gola i prilikom kornera u finišu pogodio je i prečku. Pored Ahmetovića, Sarajevo je prijetilo još preko Lelića i Anđušića.

U drugom poluvremenu na teren, dobro popunjenog stadiona, istrčali su: Kovačević, Sadiku, Pidro, Novaković, Mujakić, Adukor, Rahmanović, Husejinović, Crnkić, Hodžić i Hadžić.

Igrala se deseta minuta nastavka kada je postignut novi gol. Husejinović se upisao u strijelce, a njemu je asistirao Crnkić. Nedugo zatim, još jedan gol Husejinovića, kojeg je ovog puta proigrao Hadžić. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su fudbaleri Sarajeva u lijepoj fudbalskoj predstavi upisali pobjedu rezultatom 5:0.

Nakon reprezentativne pauze, FK Sarajevo nastavlja premijerligaško takmičenje. Izabranici Husrefa Musemića 14. oktobra gostovat će Slobodi u Tuzli.

(Reprezentacija.ba)