Mihojević povrijedio skočni zglob

Marko Mihojević, kapiten Fudbalskog kluba Sarajevon odsustvovat će najmanje dvije sedmice sa terena zbog povrede, javlja Anadolu Agency (AA).

Povrijedio se na treningu krajem prošle sedmice kada je osjetio bol u predjelu skočnog zgloba, zbog čega je propustio i jučerašnji susret 10. kola Premijer lige BiH, u kojem je “bordo” tim na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” poražen od Krupe, rezultatom 2:3.

“Pred kraj treninga Marko se povrijedio. Došlo je do distorzije skočnog zgloba lijeve noge, uz pojavljivanje hematoma i otoka. Povreda je ozbiljnijeg tipa i zahtijeva odgovarajući tretman. Mišljenja smo da će najmanje dvije sedmice odsustvovati. Reprezentativna pauza u prvenstvu će dobro doći kako bi u ovom periodu prošao dio oporavka”, izjavio je Adnan Hadžimuratović, doktor FK Sarajevo.

U 11. kolu Sarajevo će biti gost Slobode u Tuzli 14. oktobra. Poslije 10 odigranih kola tim sa Koševa je šesti na premijerligaškoj tabeli sa 14 bodova, čak 14 manje u odnosu na prvoplasirani Zrinjski.

(Repezentacija.ba)