Musemić otvoreno nakon poraza

Nakon današnje utakmice na Koševu, u kojoj je Bordo klub upisao poraz od Krupe, održana je press konferencija na stadionu. Prisutnim novinarima se obratio Husref Musemić, šef struke FK Sarajevo.

“Nas je koštala igra u prvom poluvremenu, odnosno loša igra u tom dijelu, uspjeli smo se vratiti u drugom poluvremenu. Ja sam igračima i ranije govorio da su najopasnije minute poslije datog i primljenog gola. Tada pada koncentracija, a Krupa je to maksimalno iskoristila i u minut, dva su zabili 2 gola i gdje smo mi trebali biti u psihološkoj prednosti, oni su bili. Ako ništa, utakmica je bila dobra za gledanje, bilo je puno preokreta.”, rekao je Musemić, dodavši:

“Težak poraz za nas. I ranije smo govorili da je Krupa kvalitetna ekipa. Još jedno razočarenje za naše navijače, ali život ide dalje. Sve smo pripremili i radili kako bi odigrali dobru utakmicu. Evidentno je bilo slabo otvaranje utakmice. Vidjet ćemo šta je bio problem, da li su igrači mislili da će to lako biti, da će lahko utakmicu dobiti, ali se danas niko ne dobiva lako. Svako ko uđe sa takvim razmišljanjem u utakmicu se neće dobro provesti na utakmici, kao što mi nismo. Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu, zbog toga je fudbal i najinteresantniji sport. Minute poslije datog i primljenog gola su najopasnije”, zaključio je Musemić.

(Reprezentacija.ba)