Bh. reprezentativac i prvotimac splitskog Hajduka, Avdija Vršajević obilježio je prošlo kolo HNL-a kada je asistirao za gol svoje momčadi ali i dobrio direktan crveni karton. Avdija Vršajević je nakon isključenja na utakmica Istra 1961 – Hajduk vrijeđao i psovao suca, koji je prijavio i pokušaj fizičkog obračuna, prenosi Goal.com

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević nije imao milosti i igrača bijelih kaznio je sa četiri utakmice zabrane igranje te novčanom kaznom u iznosu od 10 000 kuna.

Kazna bi bila vjerojatno i veća da fizički obračun sa sucem nije spriječio kapetan bijelih Mario Maloča.

“Žao mi je zbog kazne. Ispričavam se suigračima jer neću biti u prilici pomoći im u teškim utakmicama koje slijede”, rekao je Vršajević koji je zanimljivo tako dobio dvostruku veću novčanu kaznu nego huligani koji su napali delegaciju HNS-a na putu prema Splitu, ne računajući one koji su dobili zatvorsku kaznu.

Hajduk je uz Split i Zadar kažnjen i sa po 5000 kuna zbog pet ili više opomena igrača na utakmici.

Novčanu kaznu dobili su i Slaven Belupo i Dinamo Zagreb. Koprivničanci sa 5000, a modri s 10000 kuna jer su navijači gostiju ubacili tri baklje u teren zbog koji je utakmica prekinuta u tri navrata.

(Reprezentacija.ba)