Bh. reprezentativac Senad Lulić je odsustvovao sa terena zbog povrede od početka godine, a ponovo je zaigrao 22. marta u utakmici protiv Verone.

Zatim je pružio odličan nastup u dresu reprezentacije BiH protiv Andore kada je upisao čak tri asistencije za Edina Džeku što je bilo dovoljno za pobjedu Zmajeva od 0:3.

Nekoliko dana kasnije u okviru polufinala Kupa Italije Lulić je postigao pobjedonosni gol za “Nebeskoplave” u duelu protiv Napolija i tako svoj tim doveo do novog finala kupa.

Odlično je odigrao i u posljednjem ligaškom meču u kojem je Lazio pregazio Empoli sa 4:0.

Rimski tim je nakon 30 odigranih kola u Seriji A drugi na tabeli sa 58 osvojenih bodova, bod više od Pjanićeve Rome i dvanaest bodova zaostatka za liderom Juventusom.

Upravo u narednom kolu u subotu Lazio gostije u Torinu ekipi Juventusa. Domaći su veliki favoriti za pobjedu u ovom duelu, ali se u Laziju nadaju nastavku serije uzastopnih pobjeda sa kojom bi sačuvali drugu poziciju i tako ostvarili direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Povratkom Lulića stvari djeluju još bolje, pa tako navijači priželjkuju još jednu dobru predstavu svojih pulena i eventualni podvig protiv “Stare dame”.

Podsjećamo, 7. juna je na rasporedu finalna utakmica Kupa Italije upravo između ova dva kluba.

(Reprezntacija.ba)