Na terenu četiri bh. reprezentativca

Večeras se igraju susreti drugog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Na terenu će se naći četiri bh. reprezentatitvca, a dva će odmjeriti snage u međusobnom duelu.

Riječ je o Ibrahimu Šehiću (29) i Edinu Džeki (31), čiji klubovi Qarabag i Roma u okviru grupe C otvaraju večerašnji program susretom na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Qarabag neće dobro pamtiti premijeru u ovom takmičenju, jer je primio šest pogodaka na gostovanju kod Chelseaja (0:6) i protiv Rome će pokušati, barem djelimično, popraviti loš utisak.

Ibrahim Šehić (Qarabag)

Roma je s druge strane kod kuće u potpunosti nadigrana od Atletico Madrida, ali je ipak uspjela osvojiti bod (0:0), koji će joj mnogo značiti u nastavku.

Džeko se na toj utakmici praktički nije vidio, ali je na naredna tri meča svog tima postigao pet pogodaka i sigurno će biti glavna uzdanica Eusebija Di Francesca, koji neće imati većih problema oko sastavljanja momčadi.

Jozo Šimunović (Celtic)

Poslije debakla na domaćem terenu od Paris Saint-Germaina (0:5), Celtic našeg Joze Šimunovića (22) ide na gostovanje Anderlechtu.

Anderlecht je u prvom kolu također pretrpio ubjedljiv poraz i to na strani kod Bayern Munchena (0:3).

Duel s Constant Vanden Stock stadiona će biti zanimljiv i zbog činjenice da će se ove dvije ekipe boriti za treće mjesto, jer pored PSG-a i Bayerna nemaju drugog izbora.

Dobra vijest za Šimunovića i društvo je što će Anderlechtu faliti dva vrlo važna igrača – suspendovani Kums i povrijeđeni Najar.

Miralem Pjanić (Juventus)

Ukus teškog poraza nastojat će saprati i Miralem Pjanić (27) s Juventusom, koji je u prvom kolu neočekivano ubjedljivo poražen u gostima kod Barcelone (0:3).

Protivnik timu našeg reprezentativca u drugom kolu bit će Olympiacos, autsajder u grupi D i tim koji se u Torinu nema čemu nadati.

Olympiacos je prije dvije sedmice izgubio na domaćem terenu od Sportinga (2:3), a nikako mu ne ide u korist ni međusobni skor s Juventusom, od kojeg je na prethodnih šest mečeva poražen četiri puta.

Allegri je na konferenciji za medije govorio o mogućem sastavu, rekavši kako je Miralem Pjanić siguran u početnih jedanaest.

Svi mečevi počinju u standardnom terminu od 20:45 , osim onog između Qarabaga i Rome, koji se igra od 18 sati.

(Reprezentacija.ba)