Selektor muÅ¡ke seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine DuÅ¡ko VujoÅ¡ević objavio je Å¡iri spisak igraÄa za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Na spisku selektora VujoÅ¡evića nalaze se sljedeća 24 imena: Amar Gegić (Bayern Munich), Darko Talić (Kakanj), Adi Zahiragić (Kakanj), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani ÄŒampara (Palencije), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Nikola Gajić (Igokea), Adin Vrabac (Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan MiloÅ¡ević (Promitheas Patras), Nedim Buza (Ostende), Obrad Tomić (Partizan), DraÅ¡ko Albijanić (Lovćen), Markus LonÄar (Å iroki), Ismet Sejfić (Jeszberenyi KSE), Elmedin Kikanović (Monaco), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Fuenlabrada), Stefan Glogovac (Igokea), NjegoÅ¡ SikiraÅ¡ (Fuenlabrada), Miralem Halilović (Orleans).

Ovaj spisak nije konaÄan i velika je vjerovatnoća da će biti proÅ¡iren. StruÄni Å¡tab bh. reprezentacije, na Äelu sa selektorom DuÅ¡kom VujoÅ¡evićem, oÄekuje da se kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo Å¡to bolje iskoriste u cilju izgradnje stabilnog sistema, individualnog napretka igraÄa i povratka kulta reprezentacije.

TakoÄ‘er, struÄni Å¡tab na Äelu sa selektorom VujoÅ¡evićem od igraÄa koji se ljetos iz objektivnih razloga nisu odazvali pozivu za reprezentaciju, a sada su potvrdili dolazak, oÄekuje da će pokazati volju i maksimalno angažovanje, da neće poremetiti atmosferu u reprezentaciji, te da će svojim radom i iskustvom doprinijeti ostvarenju ciljeva.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo BiH će odigrati 24. novembra u Sarajevu protiv selekcije Rusije.

(Reprezentacija.ba)