Izabranice Ilije Lucića primile gol tri minute prije kraja utakmice

Ženska kadetska (U17) reprezentacija BiH poražena je danas u Zenici od Republike Irske sa 0:1 u susretu prvog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh reprezentacija je imala više od igre na otvaranju utakmice, ali je prva prilika viđena tek u 19. minuti. Fejzić je šutirala sa oko 18 metara, ali je lopta prošla pored lijeve stative gola Irkinja.

Minutu poslije uzvratila je Irska, ali Mackey nije bila precizna.

Krajšumović je u 33. minuti odlično proigrala Sajru Fejzić u protivničkom šesnaestercu, a naša napadačica nije uspjela da šutira i odbrambene igračice Irske su otklonile opasnost.

Husić je u 53. minuti šutirala sa ivice kaznenog prostora, a lopta je otišla iznad prečke. Slično je pokušala Fejzić u 55. minuti, ali ni ona nije bila precizna.

Republika Irska do prednosti dolazi u 77. minuti. Atkinson je prošla po lijevoj strani i ubacila loptu u šesnaesterac bh tima gdje je Mackey glavom loptu poslala u mrežu.

U drugom susretu grupe Rumunija i Grčka su remizirale 1:1. Marcu je u 5. minuti pogodila za vodstvo Rumunki, a Proxsenou je izjednačila rezultat u sudijskoj nadoknadi.

Drugo kolo na programu je u srijedu, 27. septembra, a sastat će se Republika Irska – Rumunija (11:00) i Grčka – Bosna i Hercegovina (16:00).

Oba susreta će biti odigrana u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

(Reprezentacija.ba)