Bh. reprezentativac Muhamed Bešić za kratko vrijeme je postao jedan od najvažnijih igrača u timu Evertona, a također je osvojio srca navijača pomenutog kluba.

Ove sezone je upisao 29 nastupa, no u posljednjih nekoliko mečeva nije se našao u početnoj postavi. Strateg Evertona Roberto Martinez je ponovio kako se radi o odličnom fudbaleru i da je on budućnost Evertona.

– Bešić je fenomenalan karakter. On je neko na koga se možete osloniti i neko na kome možete graditi budućnost. Muhamed je došao iz slabije lige i trebalo mu je vremena da se prilagodi načinu igre u Premiershipu, a ono što je on uradio je fantastično.

Trener engleskog premijerligaša je istakao kako je naš reprezentativac mnogo napredovao, ali da će biti još bolji nakon što obavi kompletan proces priprema sa timom.

– Njegovo iskustvo mu je pomoglo da se razvije i on je sada na mjestu gdje ga nisam očekivao da bude. Napredovao je mnogo, još uvijek je veoma mlad igrač i najbolje ga očekuje posebno kada odradi kompletne pripreme sa nama. – smatra Martinez.

(Reprezentacija.ba)