“ABC Basket” organizuje jedinstvenu ko┼íarka┼íku ┼íkolu u Tuzli, ┼Żivinicama i Banovi─çima

Ko┼íarka┼íki klub ÔÇťABC BasketÔÇŁ iz Tuzle, koji djeluje pod vodstvom velikog ko┼íarka┼íkog stru─Źnjaka, proslavljenog sportiste i ─Źovjeka koji je prvi trener mnogih velikih ko┼íarka┼íkih zvijezda,┬áOzrenom Seleskovi─çem,┬áorganizovao je jedinstven sportsko ÔÇô edukativni projekat. ÔÇťMi smo pripremili ove godine jedan jedinstven program u Bosni i Hercegovini. To je program ┼íkole ko┼íarke koji se nadopunjuje nastava engleskog jezika […]


“ABC Basket” organizuje jedinstvenu ko┼íarka┼íku ┼íkolu u Tuzli, ┼Żivinicama i Banovi─çima

Ko┼íarka┼íki klub ÔÇťABC BasketÔÇŁ iz Tuzle, koji djeluje pod vodstvom velikog ko┼íarka┼íkog stru─Źnjaka, proslavljenog sportiste i ─Źovjeka koji je prvi trener mnogih velikih ko┼íarka┼íkih zvijezda,┬áOzrenom Seleskovi─çem,┬áorganizovao je jedinstven sportsko ÔÇô edukativni projekat.

ÔÇťMi smo pripremili ove godine jedan jedinstven program u Bosni i Hercegovini. To je program ┼íkole ko┼íarke koji se nadopunjuje nastava engleskog jezika sa fokusom na ko┼íarku. Polaznici ┼íkole ko┼íarke, polaznici baby mini basket grupa u na┼íem klubu jedanput ─çe sedmi─Źno, po posebno pripremljenom programu od stru─Źnih lica, profesora engleskog jezika u─Źiti engleski jezik, ima─çemo teoretski dio, ali i prakti─Źni dio na ko┼íarka┼íkom terenuÔÇŁ,┬ákazao je Seleskovi─ç.

─îlanovi kluba jako ─Źesto putuju ┼íirom Evrope, upoznaju nove prijatelje, poha─Ĺaju kurseve, te je za jednog mladog sportistu jako va┼żno da poznaje strani jezik.

Posebnih uslova za poha─Ĺanje ┼ákole ko┼íarke ABC Basket nema, va┼żno je da polaznici vole sport, da su zdravi, a i za taj segment su se pobrinuli iz kluba.

ÔÇťPotrebna je dobra volja, ┼żelja da se u┼żiva u dru┼żenju sa novim prijateljima, putovanjima, kampovima, turnirimaÔÇŁ,┬ádodao je.

┼ákola je organizovana za uzrast mini basket, to je godi┼íte 2005. i 2006., za djevoj─Źice i dje─Źake. Kategorija baby basket ili ko┼íarka┼íka radionica za uzrast 2007., 2008. i mla─Ĺi i usavr┼íavanje engleskog jezika ─çe biti specijalno pripremljeno ba┼í za njih.

Svi polaznici ─çe imati priliku u─Źiti prve ko┼íarka┼íke korake upravo od Seleskovi─ça, koji je prvi trener Jusufa Nurki─ça.

ÔÇťKompletne aktivnosti, treninge i organizaciju ─çu voditi ja, a dio engleskog jezika verifikovani profesor koji je pripremio program jezika kroz ko┼íarku. Naravno, tu ─çe biti i ostali treneri koji su ina─Źe anga┼żovani u na┼íem klubu, profesori Adnan ┼Żuni─ç i Mirza Numanovi─ç koji ina─Źe rade sa takmi─Źarskim selekcijama, ali opet ─çu ponajvi┼íe raditi ja kako bih djeci pru┼żio da u┼żivaju u ─Źarima ko┼íarka┼íke igreÔÇŁ,┬ákazao je Seleskovi─ç.

┼ákola ko┼íarke je ve─ç po─Źela, a odr┼żava se u Gimnaziji Ismet Mujezinovi─ç. Razlozi zbog kojeg je ba┼í ta ┼íkola izabrana su uslovi koje nudi, specijalizirani, podesivi ko┼íevi. Pored toga, trenira se uz savremenu, specijalnu opremu, prilago─Ĺene lopte i rekvizitima, te jo┼í uvijek nije kasno da se prijavite i pristupite ┼íkoli.

Za po─Źetak vam nije potrebno mnogo toga, samo dobra energija i nekoliko stvar─Źica. Va┼żna je ┼żelja, volja, ljubav prema sportu i ┼íiroki osmijeh s kojim ─çete svakako i dolaziti, ali i odlaziti s treninga.

ÔÇťOni koji se odlu─Źe da treniraju sa nama, trebaju do─çi naoru─Ź┼żani dobrom voljom, ┼żeljom za novim znanjima, sportska oprema kao za tjelesni i zdravstveni odgoj, fla┼íica vode, ─Źiste patikeÔÇŁ,┬áistakao je trener Seleskovi─ç.

Treninzi se odr┼żavaju triput sedmi─Źno u terminima:

  • utorak i ─Źetvrtak od 19 do 20 sati,
  • subotom od 12 sati

Svi zainteresovani za ┼ákolu ko┼íarke ABC Basket mogu informacije potra┼żiti na┬áFacebook stranici kluba┬á┬áili mogu pozvati na broj┬á065/ 320 ÔÇô 390.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: